Reklamprodukter till rätt säsong

Att fundera ut vilka reklamprodukter som ska delas ut vid rätt tillfälle, till rätt kund och inför rätt säsong kan ibland orsaka huvudbry, men i grund och botten är det inte så svårt som man kan tro. Det som är av stor vikt, är att man försöker förmå sig att se hur årstider och säsonger påverkar ens val av reklamprodukter. Man kan således inte bara dela ut profilreklam hur som helst utan det krävs mer analys och eftertanke innan man tar steget fullt ut.

Hänvisa till säsong

41 - Reklamprodukter till rätt säsong

En viktig aspekt är att kunna erbjuda säsongsmässiga produkter som kommer till användning under den tidpunkt som den är avsedd för. Med detta sagt bör man alltså inte dela ut stickade mössor på sommaren även om mössan i sig själv är hur fräsig som helst. Låt istället reklamprodukterna som delas ut under den varma årstiden få mottagaren att även associera till den relevanta säsongen, genom att kanske ge ut en keps, en färgglad t-shirt, ett linne med tryck, vattenflaskor, en solhatt eller ett parasoll.

Om man istället vänder på det och tänker inför vinterhalvåret, så kan vantar, mössor, halsdukar, jackor, isskrapor, paraplyer eller andra saker som hör den kyliga säsongen till, vara en utmärkt idé.

Reklamprodukter för hela året

42 - Reklamprodukter till rätt säsong

Självklart finns det även reklamprodukter som passar för helårsanvändning som muggar, tygpåsar eller pennor. Vill man ha något som kan användas hela året runt så ska man inte misströsta, det finns en hel drös med reklamprodukter som faller inom den kategorin. Dock så kan det vara ett medvetet val att ge ut produkter som man vet kommer att användas flitigt just för tillfället för att försäkra sig om en ännu säkrare varumärkesspridning. Kanske vill man ha extra mycket kunder inför ett visst tillfälle eller göra ett test för att se hur effektiv varumärkesspridningen blev just vid en viss tidpunkt.