Rätt reklamprodukt till rätt bransch

Även om många reklamprodukter gör sig väl i de flesta branscher så är det alltid en fördel att anpassa dessa efter bransch och mottagare. Låt säga att ni arbetar inom restaurangbranschen och äger ett kafé. Då vet ni mycket väl att en mugg med ett tryck kan vara den ultimata profilprodukten för att sprida ert varumärke. Många gäster tycker även om att gå hem med en mugg som påminner om den goda fikastunden med vänner och därför kan ett snyggt och ansenligt tryck på en fin mugg, vara nyckeln till en optimal spridning av just ert varumärke.

Om ni istället vänder er till äventyrare så kan en termos med tryck vara en bra idé då era kunder säkerligen ger sig ut på vandring, klättring eller vad det nu kan vara som lockar. Med detta sagt, är det alltså mycket viktigt att tänka på målgruppen som ska gynnas av era reklamprodukter. Det tjänar ingenting till att dela ut reklamprodukter till en målgrupp som inte ser sambandet till företaget eller som inte har användning för produkterna.

61 - Rätt reklamprodukt till rätt bransch

En profilprodukt som slår huvudet på spiken och som direkt vänder sig till den eller de exakta målgruppen/målgrupperna, kommer att ge en automatisk spridning av ert varumärke under lång tid framöver samtidigt som den kommer att göra många människor glada. En profilprodukt ska inte bara associeras med ert företag direkt utan även fylla en funktion genom att vara en användbar hjälp till era kunder. Tänk efter vilken bransch ni arbetar inom och se över vilka personer som ingår i målgruppen. Sätt er ner och analysera och brainstorma för att sedan lista ut vilken den perfekta reklamprodukten kan vara. Se upp med att ta ut svängarna alltför mycket då det i värsta fall kan bli en flopp istället för en vinst. Det är bäst att bara välja produkter som ni vet kommer att komma till användning.