Förena nytta med nöje

advertising products 300x225 - Förena nytta med nöjeVi har tidigare berättat om vikten att dela ut rätt reklamprodukter till rätt bransch och målgrupp för att inte orsaka floppar eller oanvända produkter, vars mottagare inte ser ett samband. Detta går inte att påpeka tillräckligt, då reklamprodukter som inte maximerar nyttan eller får ut sitt tilltänkta budskap, enbart bidrar till att man kastar pengar i sjön. Det är därför mycket väsentligt att man sätter sig ned och tänker ut vilka produkter som ska delas ut var och till vilka för att undvika missförstånd och irritation.

Tänk till exempel om dina reklamprodukter skulle vara godisbitar med papper som har er logga tryckt på sig. Godis uppskattas av de flesta men inte var som helst och inte av vissa målgrupper. Att dela ut mängder av reklamgodis på ett gym där folk enträget svettas och kämpar för att gå ned i vikt är alltså ingen bra idé, särskilt inte efter jul och nyår då många svär att aldrig mer röra en godisbit.

71 - Förena nytta med nöje

Nej, till gymmet passar det därför bättre med sportflaskor eller varför inte små handdukar med tryck för att torka bort svett eller tvätta av sig med efter en välbehövlig träning? Samma sak gäller om man delar ut tryckta muggar i en friluftsbutik, dit folk kommer för att köpa praktiska grejer inför äventyret eller campingen. Där passar istället en termos bättre.

Dessa aspekter är mycket viktiga att tänka på och det gäller att inte skapa missförstånd eller ilska hos kunden för att ni har tänkt helt fel. Låt därför alltid reklamprodukten finnas på rätt plats hos rätt målgrupp så att de istället sporrar era kunder att komma tillbaka eller att använda produkten om och om igen. Med rätt reklamprodukt kan er varumärkesspridning bli fenomenal och era kunder bli betydligt mer tillfredsställda och glada för att ni faktiskt har insett deras behov. Tänk om och tänk rätt.